Ден преди края на Седмицата на спорта, демонстрация по тенис на корт в Генерал Тошево

Ден преди официалното закриване на Седмица на спорта 2023, град Генерал Тошево, се проведе демонстративен урок по тенис на корт. Събитието се състоя на спортната площадка в двора на ОУ „Христо Смирненски“, със съдействието на професионалистите от ТК „Добруджа“, Добрич

Ден преди края на Седмицата на спорта,  демонстрация по тенис на корт в Генерал Тошево

Поредната спортна активност от програмата беше уважена от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и близо 100 деца от I до IV клас на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ в града. Демонстрацията започна с представянето на най-популярните удари в тениса – бекхенд, форхенд, воле и смач. Четири деца от Генерал Тошево, които тренират в ТК „Добруджа“ излязоха на корта под ръководството на главния треньор в клуба Юри Дойчев и Михаил Йовев да покажат правилното изпълнени на ударите. 


В края на демонстрацията треньорите раздадоха 100 топки за тенис на корт на присъстващите деца с пожелания да намерят своя спорт, да започнат да го практикуват и след това никога да не спират да спортуват. А, ако някой е харесал точно тенисът, вратите на ТК „Добруджа“ са винаги отворени за деца от град Генерал Тошево. Интересът към спорта расте постоянно, като доказателство за това е фактът, че в момента в клуба тренират над 40 човека – деца и възрастни от нашия град.


 

Утре, 17 май,  в Деня на българския спорт, Седмица на спорта 2023 ще бъде закрита със семейна спартакиада и концерт.