Йордан Йорданов: Активната информационна кампания за новата схема на градския транспорт в Добрич закъсня

Това мнение изрази кметът на Община Добрич Йордан Йорданов по повод доклада за проблемите, свързани с въвеждането на новата транспортна схема в града

Йордан Йорданов: Активната информационна кампания за новата схема на градския транспорт в Добрич закъсня

Въвеждането на новата транспортна схема действително е изисквало по-систематизирана информационна кампания и срещи с хората, призна зам.-кметът в Община Добрич Росица Йорданова. „Когато пуснахме за публично обсъждане новата транспортна схема, тя беше публикувана на сайта, поставихме и информационни табла на центъра на Добрич“, заяви Йорданова. Тя допълни, че реално четири дни преди пускането са започнали раздаването на новите схеми и чрез шофьорите, и по пунктовете за продажба на билети и карти. „Да, това е слабост и грешка, може би е било недостатъчно“, потвърди Росица Йорданова. 



Според управителя на „Градски транспорт“ Катя Петкова те като оператор са направили всичко по възможностите си да подготвят хората. Според нея цялостната концепция е подлежала на промени до последно, затова и са изчакали с подаването на информация, но по думите й те са направили всичко възможно за добрата информираност на гражданите.

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов също призна, че масирана и активна информационна кампания не е имало и тя е закъсняла. Той увери, че това ще бъде наваксано.

По проекта за Градски транспорт предстои да се въведе гласово оповестяване коя е следващата спирка. На 30 спирки до 10-ти юни най-късно ще бъдат изградени и информационни табла, които ще изписват в реално време кой номер автобус и в колко часа предстои той да пристигне. Росица Йорданова посочи още, че по Плана за възстановяване и устойчивост са заложени и още 30 спирки, на които да се появят такива табла. Ще се изработи и сайт и мобилно приложение, което ще дава актуална информация за движението на автобусите в града.