Продължават срещите на прокурорите в училища и пенсионерски клубове в Добричко

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич, посетиха днес село Крушари

Продължават срещите на прокурорите в училища и пенсионерски клубове в Добричко

Те разговаряха с ученици от населеното място за противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, за хулиганските прояви и кражбите, за рисковете пред всеки младеж да попадне в ролята на жертва или извършител на престъпление, за възпитателните мерки и наказанията, за избора да бъдеш добър човек всеки ден. Децата бяха активни и задаваха много и различни въпроси. Интересуваха ги теми като управлението на автомобили без свидетелство за правоспособност, след употреба на алкохол или наркотици. Беше обсъдена и темата за престъпленията против половата неприкосновеност и фактът, че изнасилването е тежко престъпление с тежки последици, както за извършителя му, така и за жертвата.




При срещата с възрастните хора от селото прокурорите Любенова и Илиев припомниха темата за телефонните измами – основни сценарии, възможни схеми за заблуда, важните правила за преодоляване на опасността да попаднем в капана на умели измамници. Те обърнаха специално внимание на факта, че няма държавна институция, която да иска пари по телефона.