МИГ Балчик - Генерал Тошево кани на разяснителни срещи всички заинтересовани страни

По време на срещите ще се обсъди подготовката на Стратегията за Водено от общностите местно развитие (СВОМР) за програмен период 2023-2027г.

МИГ Балчик - Генерал Тошево кани на разяснителни срещи всички заинтересовани страни

На 15 март е подписан  договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ Балчик – Генерал Тошево за изпълнението на проект „Подготвителни дейности за разработване на местна стратегия за ВОМР за програмен период 2023 – 2027 г“. 



В рамките на проекта ще бъде разработена Стратегия за ВОМР, с която МИГ Балчик – Генерал Тошево ще кандидатства за финансиране по Интервенция II.Ж.5 – „Изпълнение на операции, включително дейности за сътрудничество и тяхната подготовка, избрани в рамките на стратегията за местно развитие“ от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Проектът ще се изпълнява на територията на МИГ Балчик -Генерал Тошево, включваща териториите на община Балчик и община Генерал Тошево, област Добрич.

Първата дата на разяснителните срещи е 17 май, 10.30 часа - Провеждане на еднодневна работна среща с представители на общинската администрация за процеса на подготовка на Стратегията за ВОМР в заседателната зала на Община Генерал Тошево на третия етаж.