Голите украинки ще протестират и в България

Украинките от ФЕМЕН, които правят протести в редица европейски страни, ще протестират по цици и в София! Събитието ще се състои на 21 януари, събота, от 16 часа пред Народното събрание!

Голите украинки ще протестират и в България
Скандалните членки на феминистката организация ФЕМЕН пристигат за протест и в България по покана на сайта lentata.com. Жените, които от няколко години редовно показват гърдите си в Украйна, Полша, Русия, Беларус, Тунис, Холандия, Франция и Италия, сега идват да се борят за правата на дамите и у нас.

Техният бог е жена, тяхната мисия е протест, тяхното оръжие са гърдите им, разказват от lentata.

Активистките пристигат, за да покажат цици в знак на протест срещу българското правосъдие по отношението на домашното насилие срещу жени и деца и трафика на хора. Битката на ФЕМЕН е насочена срещу порочната практика виновниците за огромното количество случаи с домашно насилие да не бъдат наказвани – едва в края на 2011 е произнесена първата и единствена засега присъда по подобен казус например.

Сред призивите на ФЕМЕН влизат специални промени в Наказателния кодекс, справедливо и адекватно правораздаване, затвор и ограничителни заповеди, а целта е само една – българките и децата им да спрат да живеят в страх.

Украинките ще протестират в София на 21 януари, събота, от 16 часа пред Народното събрание!

Голямата цел на момичетата, по-голямата част от които родени след 1986г., е „да разтърсят украинските жени и да ги превърнат в социално активни, за да могат през 2017 г. да вдигнат женска революция.“

Самите те признават, че единственият начин да бъдат чути, е да извадят на показ нещо, което все още е обществено табу - гърдите си.

Един от последните протести на девойките от ФЕМЕН бе насочен срещу президента на Украйна Виктор Янукович. Подобни демонстрации са правени и след избора на беларуския президент Лукашенко, както и в защита на камериерката, която твърдеше, че е изнасилена от президента на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.

Дамите от организацията имат зад гърба си редица подобни голи прояви в подкрепа на всекивъзможни каузи. През април например отново полицията разтури протест срещу Чернобил, през юли няколко девойки се размятаха пред Парламента в Киев.

Голите украинки обаче се прочуха най-вече с една от първите си демонстрации - срещу Владимир Путин, когато момичета издигнаха призиви като „Украйна не е метреса", „Шампионе по джудо, бори се с други" и т.н.