Хайгашод Агасян: Няма случаен изпълнител в поп-рок конкурса „Сарандев“

Европейският поп-рок конкурс „Сарандев“ се провежда за 32-ри път в Добрич, той вече е утвърден като един от най-авторитетните в страната

Хайгашод Агасян: Няма случаен изпълнител в поп-рок конкурса „Сарандев“

Първата конкурсна вечер е днес от 17.30 часа в залата на Младежкия център-Добрич. В утрешния ден ще се проведе музикална среща за децата от началния курс с композитора Хайгашод Агасян, под надслов „Светът е хубав, светът е чудесен, светът има нужда от моята песен“. В 15.00 часа утре е организирана среща с полския изпълнител Михаил Качмарек на тема „Да бъдеш млад и известен“. В 17.30 започва втората конкурсна вечер. В събота е предвидена и забавна програма за участниците с обиколки в Добрич и Балчик. Галаконцертът е отново в събота, от 17.00 часа, със специални гости „Керана и Космонавтите“.



Председател на журито за поредна година е композиторът, инструменталист и певец Хайгашод Агасян. Негови членове са журналистът от БТА Николай Текелиев, певецът и носител на множество награди Александър Петров, Ирина Романченко от Украйна, зам.-ръководител на отдела за младежка култура в област Киев, Карлъйгаш Абдикаримова, професор в Академията по изкуства в Казахстан и Михаил Качмарек от Полша, носител на Гран при през 2013-та година при Славянски базар, Полша. 

Хайгашод Агасян изрази огромната си благодарност и удоволствие да бъде част от Европейския поп-рок конкурс „Сарандев“, който според него има особена стойност. „Битката е невероятна, няма случаен изпълнител и човек, който просто е решил да се яви на конкурс“, посочи той. Хайгашод Агасян сподели още, че добричката певческа школа вече е известна в цяла България и всеки знае, че тук се подготвят изключително талантливи деца. 

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов приветства всички участници и международното жури и им благодари за присъствието им тук. Той сподели радостта си, че е успял да възстанови провеждането на Поп-рок конкурса „Сарандев“ след неговото прекъсване. „Нивото на този конкурс е изключително високо, особено след като децата от нашата школа участват и в национални формати и певчески конкурси“, посочи Йордан Йорданов. 

В 32-то издание на Европейския конкурс за поп-рок изпълнители „Сарандев“ тази година участие ще вземат 59 изпълнители от седем държави.