„Бързи, смели, сръчни“ – част от Седмицата на спорта в Генерал Тошево

В Генерал Тошево се проведе състезание „Бързи, смели, сръчни“ за ученици от пети до седми клас на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“

„Бързи, смели,  сръчни“ – част от Седмицата на спорта в Генерал Тошево

Проведоха се три кръга от по три игри. Отборите бяха разпределени по следния начин – 4 ученика от 5 клас (2 момичета и 2 момчета), 4 ученика от 6 клас (2 момичета и 2 момчета) и 4 ученика от 7 клас (2 момичета и 2 момчета). Всяка игра беше съставена от три различни етапа, като всеки следващ беше по-труден от предходния. В края на игрите пък имаше интересни задачи, които децата трябваше да решават. Едната беше свързана с образуването на правилната дума от разбъркани букви, а другата беше за редене на пъзел. В самите игри пък основните спортни активности бяха свързани с пазене на равновесие, баланс, повратливост, пъргавина, точност и разбира се – бързина.




Игрите  бяха доста усложнени, интензивни и натоварващи, а  участниците разбираха правилата на играта по време на самото състезание и нямаха предварителна подготовка.

В края на надпреварата пък имаше много поводи за усмивки – купите и медалите бяха за всички, защото децата дадоха всичко от себе си. И защото в подобни състезания не е важно, кой е спечелил повече игри, а кой е участвал, представил се е добре и е защитил името на своето учебно заведение.