Младежи търсиха тайнствени медальони в Генерал Тошево

В рамките на четвъртия ден от програмата на Седмица на спорта 2023 в град Генерал Тошево, се проведе една изключително интересна и забавна игра, събрала в себе си елементи от популярните Escape Room и надпреварите по спортно ориентиране

Младежи търсиха  тайнствени медальони в Генерал Тошево

В играта, която се състоя в парка на града, се включиха 7 момичета и 9 момчета от Общински младежки съвет. Те бяха разделени посредством жребий в два отбора. Тимовете трябваше да решават поредица от задачи – кръстословици, буквословици и игри на думи с разменена последователност на буквите, за да стигнат до код, който да им подскаже местонаходжението на обекта, около който е скрит тайнственият медальон. В условията на играта всеки отделен кръг трябваше да бъде преминат в рамките на 20 минути. След това започваше същинското търсене на медальона. Всичко това предложи на участниците здраво тичане, много внимателно оглеждане на съответния район и не на последно място логическа последователност, чрез която да бъде достигнато мястото на медальона.



Задачите бяха много интересни и забавни с повишено ниво на трудност. Някои от тях затрудниха много младежите, но те успяха да се справят с решаването им благодарение на добрата работа в екип.

И както във всяко състезание има победители и победени, така и в тази игра шампионът беше само един. Синият отбор спечели първото място, въпреки че в един момент от играта изоставаше с повече от девет минути по хронометър пред своите опоненти от червения тим. За своето усърдие всички участници получиха награди, връчени им от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.