Съдът върна на прокуратурата дело за причинена смърт по непредпазливост

Обвиненият за убийството на жената, с която живеел, мъж остава в ареста

Съдът върна на прокуратурата дело за причинена смърт по непредпазливост

Състав на Окръжния съд в Добрич прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата дело, образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия А.Г., на когото е повдигнато обвинение за това, че на 6 август 2020г., в Добрич, причинил по непредпазливост смъртта на млада жена от същия град, с която живеел на семейни начала, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.



Съдебният състав прие, че на досъдебното производство са допуснати нарушения на процесуални правила, довели до ограничаване на правото на защита на подсъдимия, доколкото от обвинението не става ясно какъв точно е механизмът на причиняване на умишлено нанесената средна телесна повреда.

Без уважение бе оставено направеното искане за изменение на взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение задържане под стража, която му бе наложена, след като той не се яви на две насрочени разпоредителни заседания. Съдът прецени, че понастоящем не са налице основания за ревизиране на тази мярка предвид посоченото некоректно процесуално поведение, както и поради обремененото съдебно минало на подсъдимия, установено от приложената по делото справка за съдимост.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд Варна.