Съдът задържа под стража двамата крадци на решетки от Органовата зала

Съдът задържа под стража двамата крадци на решетки от Органовата зала
Крадците са работници във фирмата, извършваща ремонтните дейности в Органовата зала

По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за М.П. (33 г.) от село Дончево и за В.И. (39 г.) от областния град. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за кражба на месингови решетки от обществена сграда, като за по-младия престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, а за другия – при условията на повторност.


М.П. и В.И. работили във фирма, извършваща ремонтни дейности на Органовата зала в града. Двамата мъже решили, че могат да извършат кражба на предмети от сградата, възползвайки се от работата си.


На 25 април 2023 година, след приключване на работното им време, обвиняемите се върнали в сградата. Един от тях влязъл през въздуховод, а след това отворил вратата за другия. Двамата мъже демонтирали месингови решетки, начупили ги на парчета и ги подготвяли за изнасяне в чували за смет. На следващия ден, когато дошли за работа, двамата взели чувалите и противозаконно ги изнесли.


По пътя били засечени от полицейски екип. При извършената проверка станало ясно, че двамата са извършили кражба. М.П. и В.И. били задържани. Привлечени били към наказателна отговорност и с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Добрич задържането им било удължено до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Искането за задържане под стража на двамата обвиняеми било уважено от Районен съд - Добрич.


Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+