Директорът на Фондация „Конрад Аденауер“ Норберт Бекман на опознавателна визита в Добрич

Поканата за визитата е от страна на кмета на Добрич Йордан Йорданов

Директорът на Фондация „Конрад Аденауер“ Норберт Бекман на опознавателна визита в Добрич

Мисля, че е изключително важно  фондация като „Конрад Аденауер“ да има силно присъствие във всяка една отдалечена точка на Европа. Защо това е важно? Защото нашата община, нашият бизнес тук, в Община Добрич и областта се възползва  пълноценно от европейските фондове, от европейските възможности, включително и стремежа на България да влезе в Шенген, което знаете, че е актуална тема, каза пред журналисти Йордан Йорданов.



По думите на Йорданов с г-н Бекман имат  съгласие по теми като присъединяването на страната ни към Шенген, към Еврозоната и нещо също толкова важно – свързаността на отдалечените региони в Европейския съюз

Йорданов е разказал за проектите, които са реализирани в общината. „Това е водният цикъл и още над 150 различни проекти, свързани не само със социални услуги, но и инфраструктура и т.н. Разбира се, съм споделил и с него и с неговия екип изключително важния проект за центъра на Добрич, който предстои вече в следващите месеци. И не на последно място – моето становище, което винаги е било за силни региони, изповядвайки изцяло политиката точно на европейската народна партия – когато имаме силни региони, имаме силна държава.“, допълни още градоначалникът.

Стремим се и се стараем да даваме гласност на всеки един спечелен европейски проект, защото това е важно. Важно е да стигнем до всеки един. Важно е нашата община да се възползва и да може да покаже реално на нашите съграждани, на нашите граждани на областта и гости, че България е пълноправен член на европейския съюз и има видим ефект и резултат от това наше членство и изповядване на тези политики, каза още Йорданов.

Директорът на Фондация „Конрад Аденауер“ Норберт Бекман разказа, че фондацията е от 30 години в България. А основната им е цел подкрепа на демокрацията и подкрепа на младите хора. „Правим го като организираме различни мероприятия, със стипендиантска програма подкрепяме младите хора и разказваме за България.“, поясни Бекман.

Норберт Бекман-Диркес се срещна и с представители на бизнеса и с ученици, изучаващи немски език от Езикова гимназия „Гео Милев“.