36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден за убийството на вуйчо си

И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града и ще отговаря за извършено от него убийство на близък роднина, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост

36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден за убийството на вуйчо си

62-годишният мъж - жертвата на тежкото престъпление, живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини.



На 21 октомври 2021 година в стаята на пострадалия се събрали да пият той и неговия племенник. Освен употребения алкохол, обвиняемият И.Д. и неговия вуйчо пушили марихуана. В резултат от количеството изпит алкохол, между тях възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. Ударите с ръце и крака били последвани от множество удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно И.Д. напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден, жертвата бил намерен от свои близки починал.

След незабавно предприетите действия по разследване на случая под надзора на Окръжна прокуратура - Добрич, станало ясно, че извършител на убийството е именно племенникът на жертвата. Той бил издирен и задържан. Привлечен бил към наказателна отговорност.

Предстои Окръжен съд – Добрич да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен 36-годишният обвиняем може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.