Възпитаници на Студио „Зонели“ ще представят нови авторски песни в „Детска мелодия на годината“

12 авторски песни са допуснати до участие в тазгодишното шесто идание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Сред избраните малки певци са Ивайла Михайлова и Симона Тодорова от Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“ - Добрич

Възпитаници на Студио „Зонели“  ще представят нови авторски песни в „Детска мелодия на годината“

Ивайла ще представя песента „Великден“ - музика и аранжимент: Димитър Косев, текст: Мария Маринова. Истински великденски подарък е тази новина за талантливата Ивка в навечерието на празника. Авторът на музиката Димитър Косев е проспериращ млад музикант - пианист, композитор и понастоящем Главен диригент в Държавна опера Русе.



Малката Симона Тодорова ще бъде част от сборна формаци, състояща се от 14 деца. Всички те ще представят песента “ТРЕТИ МАРТ“ – музика: Станислав Събев, текст: Илиана Събева, аранжимент: Руслан Карагьозов.

В края на годината ще можем да чуем новите песни от „Детска мелодия на годината“2023 и да гледаме видеоклипевоте им, които ще бъдат промотирани точно на 1 декември в YouTube.

За четвърта поредна година възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова участват в „Детска мелодия на годината“. В изданието през 2020-та песента „Един за друг“, представена от Ванина Григорова, се нареди на челното трето място. В четвъртия фестивал  Денислава Димитрова, Мартин Стоянов и Симона Тодорова изпълниха заедно с Мартин Сиромахов от Русе песента „Нарисувай звезди“, която стана втора в генералното класиране. През миналата 2022-ра Студио „Зонели“ отново имаше представител във фестивала - за пореден път участва Ванина Григорова - този път с песента „Имен ден“. През септември 2023-та ще се състои Гала концерта, на който ще бъдат обявени песните победители в „Детска мелодия на годината“2022 и тогава ще стане ясно дали песента „Имен ден“ ще грабне награда.