Добруджанци ще водят националния отбор за младежи

Христо Йорданов (на снимката) ще бъде старши треньор на младежкия национален отбор на България (родени през 1992 и 1993 година). Негов помощник ще бъде Димитър Асенов. И двамата са хандбалисти на Добруджа.

Добруджанци ще водят националния отбор за младежи

През декември Христо Йорданов бе определен за помощник треньор на националния отбор за младежи, но в последствие от федерацията са решили именно той да бъде старши треньорът на тази гарнитура. Ще му помага националът и хандбалист на Добруджа Димитър Асенов.

 

През април националният отбор на България по хандбал за младежи ще срещне Португалия и Словакия в квалификация за Европейското първенство.

 

Припомняме, че от две години Христо Йорданов работи в школата на ХК Добруджа. Той е треньор на 11 и 13-годишните юноши на клуба. Христо Йорданов е водил още мъжете и юношите старша възраст на Локомотив (Варна), както и мъжкия и младежкия национален отбор на България.

 

Димитър Асенов също има опит като наставник - на юношите старша възраст на Локомотив (Горна Оряховица). 

 

От понеделник мъжкият състав на ХК Добруджа поднови тренировки. Отборът от Добрич е лидер в Националната хандбална лига на България след първия полусезон.