На 1-ви април стартира проект „Грижа в дома в община Крушари“

Най-малко тридесет и четири самотно живеещи стари хора и лица с увреждания трябва да получат помощ, като подкрепата включва и домашни посещения от медицински специалист и психолог.

На 1-ви април стартира проект „Грижа в дома в община Крушари“

Проектът е насочен към самотно живеещи стари хора и лица с увреждания и е продължение на социалните политики и ангажименти, които местната власт е поела пред една от най-уязвимите социални групи.



До 21 април се приемат документи за подбор на един служител за заемане на длъжността „Сътрудник социални дейности“, обявата за която процедура е поместена на официалния сайт на община Крушари.

През м. май в Общинска администрация, както и чрез кметовете на всички населени места от общината, нуждаещите се от подкрепа възрастни хора, ще могат да подават заявления за ползване на услуги по проекта. Заявки за включване ще се приемат и по телефон при невъзможност нуждаещите се възрастни да напуснат дома си.

За срок от 12 месеца ще бъдат наети осем лица на длъжност „домашен помощник“, в чиито задължения влизат пазаруване, заплащане на битови сметки, попълване и подаване на документи пред различни институции. Домашните помощници и другите служители по проекта ще бъдат включени във въвеждащо и поддържащо обучение, както и в сесии по супервизии, предвид характера на упражняваната професия.

Най-малко тридесет и четири самотно живеещи стари хора и лица с увреждания трябва да получат помощ, като подкрепата включва и домашни посещения от медицински специалист и психолог. За ползваните услуги потребителите няма да заплащат такса. В пакета от получавани услуги възрастните хора ще бъдат посетени по домовете си от лекари-специалисти от гр. Добрич, съобразно оценените проблеми и здравни дефицити.