Община Тервел привлича заинтересовани страни за партньорства в сферата на енергийната ефективност

Община Тервел стартира действия за привличане на заинтересовани страни в идентифицирането на потенциални партньорства за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)

Община Тервел привлича заинтересовани страни за партньорства в сферата на енергийната ефективност

Причината за сформирането на фокус групата са високите разходи за отопление и осветление в публичния сектор и търсенето на алтернативи за тяхното оптимизиране. Присъстващите ще бъдат запознати с принципа на партньорство, с изискванията за ИТИ, на дебат ще бъдат подложени нуждите, изразени от представителите на различните сектори и ще бъдат генерирани идеи за партньорства.



Събитието ще се проведе от 14.00 часа в Конферентната зала на Исторически музей гр. Тервел. В него са поканени да участват представители на администрацията, НПО, местния бизнес. 

Продължава и кампанията за привличане на уязвими обществени групи и широката общественост от община Тервел в действия за намаляване на растителния отпадък и оптимизиране на разходвания публичен ресурс.

Целевите групи, сред които се провежда тя, са деца от 9 детски градини и ученици от 7 начални, основни и средни училища, намиращи се на територията на общината, както и семейства от малцинствата с ниски доходи, или без работа.