Окръжният съд в Добрич потвърди условната присъда на дрогиран водач на МПС

Наказанието на Районния съд Добрич от 8 месеца условно лишаване от свобода и забрана за управление на автомобил, както и глоба е потвърдено и от Окръжния съд

Окръжният съд в Добрич потвърди условната присъда на дрогиран водач на МПС

С. И. е признат за виновен в това, че на 26 юли 2022г., по бул.„Русия“ в Добрич, управлявал лек автомобил след употреба на три вида наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин и марихуана. На подсъдимия е определено наказание лишаване от свобода за срок от 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години. Той е лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Наложена му е и глоба в размер на 500 лева.


Производството пред Окръжния съд бе образувано по протест на прокуратурата и жалба на защитата на подсъдимия срещу постановената присъда. Страните са атакували съдебния акт само по отношение на определените на подсъдимия наказания „глоба“ и „лишаване от право да управлява МПС“. Според защитата двете наказания не е следвало да бъдат налагани на подсъдимия, а според прокуратурата те са несправедливо леки по размер.

След цялостна проверка на атакуваната присъда, Окръжният съд намери за неоснователни изложените в жалбата и протеста доводи. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.