Арх. Надежда Пампорова: Време е Добрич да се върне на картата на управлението

Арх. Надежда Пампорова е кандидат за народен представител за 8 МИР Добрич в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“

Арх. Надежда Пампорова: Време е Добрич да се върне на картата на управлението

Как оценявате настоящата предизборна кампания на фона на предходните, в които също участвахте?



Като се има предвид, че това беше поредната кампания за последните две години, тя беше близка до предходните, но според мен и различна. Наблюдавам някакво успокоение сред избирателите след омерзението и апатията от въвличането им в тази спирала от избори и отговорността, която те трябваше да проявят като гласоподаватели. Сега виждам повече спокойствие у тях и приемат разговорите с мен с очакване и готови да зададат спокойно въпросите си. 

Изхождайки от думите Ви, смятате ли, че т.нар. „умора от избори“ е преодоляна?

Смятам, че не само е преодоляна, но и хората са получили повече увереност в себе си и вяра, че е крайно време да „тропнат с крак“ и да поискат край на тази поредица от избори, да поискат реални действия за промяната, която от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ целим.

Статистиката показва, че в област Добрич избирателната активност през последните избори е под средната за страната. Очаквате ли да опровергаем тези данни на 2 април?

Електоратът не се е сменил, той е такъв, какъвто е и ние уважаваме неговото мнение. Нямам големи очаквания за промяна по отношение на избирателната активност, но работя за всеки глас поотделно и давам всичко от себе си.

Хората и техните проблеми по места ли са в центъра на работата на народния представител според Вас?

Всеки, който ме познава знае, че аз всеки ден от живота си съм работила и за обществото, освен, разбира се, за семейството си. Участието ми в изборите и кандидатурата ми за народен представител е поредната стъпка, с която аз твърдо и отговорно заявявам, че хората са моята кауза и със сигурност ще държа връзка с тях и като част от Народното събрание, за да решаваме и най-малкия, и най-големия проблем на региона.

Коя беше допуснатата грешка от предходните народни представители, за да не успеят да формират правителство? С качествен и разумен диалог може ли в 49-то НС да се стигне до избор на правителство?

Има сили и обстоятелства, които не дават възможност на някои партии да направят компромис със своя досегашен начин на работа и да подкрепят новото и промените, за които ние ратуваме. От тази гледна точка не мисля, че в досегашните народни събрания говорим за грешки, а по-скоро отстояване на принципи, които ни карат да не правим компромиси, за които после да бъдем критикуваме. Смея да твърдя, че така ще продължим и в следващия Парламент и твърдо ще застанем зад приоритети и няма да отстъпим от тях в разговорите с останалите парламентарно представени партии. Надяваме се и вече го виждаме как новите обстоятелства, които са извън самите нас, ще доведат до осъзнаване от другите партии, че връщане назад няма и трябва да подкрепят демократичните принципи.

Какво бихте казали на онези избиратели, които тепърва днес и утре ще решат кого да подкрепят?

Ние сме едно цяло и ако не си говорим и ако посрещаме всеки, дръзнал да работи за обществото, с недоверие и не се включваме в общата работа, развитие в положителна посока наистина няма да има. Ние сме тук, за да поставяме всеки един въпрос, свързан с Добрич на вниманието на Народното събрание. Време е Добрич да се върне на картата на управлението, за да върнем тук и хората на област Добрич.   

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!