Мая Димитрова: БСП за България е стожерът на социалната политика в страната ни

БСП за България вече е доказала многократно, че особено в социалната си политика обещанията се превръщат в реалност. Факт е, че всички промени в сферата по време на 48-то НС са били по предложение и благодарение на БСП.

Мая Димитрова: БСП за България е стожерът на социалната политика в страната ни

Ние бяхме стожерът на социалната политика в това събрание и ще продължим да бъдем и в следващото“, посочи водачът на листата на БСП за България за 8 МИР Мая Димитрова, която представи и кои са следващите стъпки в тази насока на партията.



Увеличаване на еднократната помощ при раждане – за първо дете 600 лв., за второ 1 200 лв., за трето 1 700 лв. и 200 лв. за всяко следващо дете. За подпомагане на раждаемостта те ще настояват и за напълно безплатни процедури на двойки с репродуктивни проблеми. По отношение на размера на майчинството ще предложат през втората година на майчинството обезщетението да следва минималната работна заплата. 

Увеличаване на размера на еднократната помощ при раждане на майки-студентки от 2880 лв. на 7 000 лв. Средствата към университетите и институтите за научни изследвания също трябва да бъдат увеличени, тъй като настоящите са крайно недостатъчни.

Въвеждане на таван на цените, като това е идея, която те предлагат за първи път, още когато Корнелия Нинова е била министър на икономиката. Искането на БСП за таван на цените е предвидено да действа няколко месеца, докато се преодолее растящата инфлация.

ДДС на всички лекарства да падне на 9% и всички лекарства за деца до 14-годишна възраст да са напълно безплатни. Прекратяване на статута на болниците като търговски дружества, тъй като здравето не може да бъде въпрос на търговия. 

Преизчисляване на пенсиите със средно осигурителен доход към 2021 година, за да могат хората да получат реално обезщетение за труда, който са положили през годините. Вдовишките добавки също да бъдат увеличени на 30 и повече процента.

Добавките от Учителския пенсионен фонд да станат от 0.33 на 0.5% от размера на пенсията.

БСП са заложили различни политики и в сферата на културата, туризма, спорта.

Политиката ни е амбициозна, но ще направим всичко възможно да бъде реализирана“, категорична е Мая Димитрова. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!