Бойко Борисов: Хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да управляваме /ВИДЕО/

Бойко Борисов: Хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да управляваме /ВИДЕО/
Лидерите на ГЕРБ и СДС Бойко Борисов и Румен Христов, бившите министри проф. Костадин Ангелов, Десислава Атанасова, Росен Желязков и Красен Кралев, евродепутатът Емил Радев и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева дойдоха в Добрич и подкрепиха листата на коалицията ГЕРБ-СДС

Пред препълнената зала на драматичния  театър в Добрич, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че след 2 април „трябва да се вразумим политиците“ и  да се състави правителство. „В тези преговори за правителство е важно кой ще е отпред. Чисто морално - ще носиш правото да кажеш: ето, това избират хората. Те не искат да е изчегъртат ГЕРБ, а без ГЕРБ да не може да се управлява", заяви още Борисов.


Лидерът на ГЕРБ категорично заяви, че данъците не трябва да се пипат. И увери бизнеса, че ГЕРБ няма да допусне да им вземат по 33% от доходите, каквито са плановете. "Тези, които ви причиниха това, трябва да обяснят защо го направиха. Като казваш: ние даваме, трябва да кажеш откъде взимаш. Докато е войната - от тока, бензина и оръжията. А после? Държавата се е превърнала в компенсиращ механизъм за всичко. Това не може да продължава“, каза още бившият премиер.


И не спести упреците към последното редовно правителство на ПП. "Говорят за привнесена инфлация. Житото, слънчогледът, царевицата в Златна Добруджа, това привнесено ли е или си го произвеждаме?".  И упрекна Асен Василев, че е спрял износа на зърно на родните производители.


"Докато спря износа, неговите фирми изнасяха на 800 лв. а другите чакаха по границите. Сега на 400 лв цена. 1,5 т. жито сега седи по силозите. Далавера огромна.“  Ние сме 100% да помогнем на Украйна, като Полша и Румъния, но "не" на контрабандата на зърно, защото убиват нашия бизнес, добави още лидерът на ГЕРБ.


Водачът за 8 МИР Деница Сачева благодари на добруджанци и заяви, че на 2 април всеки глас за ГЕРБ-СДС ще доближи страната до редовно правителство. Според нея обещанията на Кирил Петков и Асен Василев за високи доходи доведоха единствено до огромна инфлация, високи цени и ниска покупателна способност на гражданите. Милиардите за купуване на зърно се превърнаха в ликвидна криза. „Върнаха се посредниците в енергетиката, увеличи се мигрантският натиск. Изхарчиха се всички наши спестявания, които можеше да се инвестират в образование, в здравеопазване и най-общо – в бъдеще. Всички инфраструктурни проекти бяха спрени, а хората от Добруджа чакат например АМ „Хемус“. Беше спрян и ремонтът на 80 км от пътната мрежа на област Добрич, за които бяхме осигурили 69 млн. лв.“, припомни тя.


По думите й Продължаваме промяната обещаваха България на благополучието, но вместо това хората получиха България на двуличието - на двойните стандарти, морал и гражданство. „От самото началото предупреждавахме, че розовите облаци, които те продават, ще доведат до парализа на цялата държавата. Маркетинговите им послания и уверенията за бързи и лесни решения за добър живот приличат повече на реклама за прах за пране и със сигурност нямат нищо общо с политиката. Тя е за сериозни хора с опит, знания, мъдрост и обич към България. Такива, каквито сме ние от ГЕРБ-СДС“, каза Деница Сачева. Тя допълни, че силната подкрепа на ръководството на коалицията е знак, че Добруджа не е забравена и ще бъде приоритет в следващо редовно правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+