Мая Димитрова: БСП за България е единствената партия, която действително мисли и се грижи за хората и го доказахме неведнъж

Кандидатите за депутати от БСП за България Георги Свиленски, Иван Ченчев и Христо Проданов посетиха Добрич, за да подкрепят кандидатурата на Мая Димитрова и да се срещнат с жители на областта.

Мая Димитрова: БСП за България е единствената партия, която действително мисли и се грижи за хората и го доказахме неведнъж

Основните цели на БСП са грижа за хората, грижа за по-добри доходи, грижа за семейството и децата и не на последно място грижа България да е мирна. Това заяви в словото си пред симпатизанти Мая Димитров, водач на листата на БСП за 8 МИР Добрич.


По думите й редовното правителство е най-важното за една страна да върви напред. В рамките на краткото време от съществуването на 48-то НС БСП за България не е направило малко, сподели Мая Димитрова. Предложени са били промени в Кодекса на труда, които да определят методиката за формирането на МРЗ и в последните работни дни те са влезли в дневния ред. Безплатните учебници за ученици от 1 до 12 клас по общообразователните предмети също е постигнато от столетницата. Еднократните помощи, според които всички ученици от първи до четвърти клас ще получават подпомагане от следващата учебна година. 

„По отношение на войната в Украйна БСП за България винаги са имали еднаква позиция – мирът не се постига с даването на оръжия, това води само до продължаването на войната“, посочи Мая Димитрова. 

Тя призова жителите на областта, имащи право на глас, да отидат до урните на 2 април ида гласуват с бюлетината на БСП за България, бюлетина №1. 

Георги Свиленски, водач на листата на БСП за България в 24-ти МИР София, дошъл да подкрепи Мая Димитрова, заяви, че тя е най-активният депутат. „Мая Димитрова влезе с летящ старт в НС, с летящ старт в правната комисия и е един от най-добрите ни парламентаристи“, посочи Георги Свиленски. Той заяви, че в оставащите три дни до изборите онези 14 000 гласа, които БСП е имала от област Добрич на вота на 4 април 2021 година, трябва да се опитат да ги възстановят. Той пое ангажимента лидерът на партията Корнелия Нинова да дойде в Добрич след изборите, за да види, че в област Добрич БСП има структура и поддръжници и БСП е реално в обществения живот.

Иван Ченчев, водач на листата на БСП за България от област София, посочи, че Мая Димитрова е „солидното рамо“ в парламентарната група на партията. Той заяви още, че нашият депутат е имала повече време в 48-то НС на трибуната за изказвания, реплики и дуплики от цялата парламентарна група на „Български възход“. „Ролята на БСП е тази – балансиращата, умерената роля, на мъдрата политика, на държавническата позиция. Политици са тези, които мислят за следващите избори, държавници са тези, които мислят десет години напред“, заяви Иван Ченчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!