Д-р Николай Бекяров: Необходима е нова здравна система, в която акцентът да бъде върху пациента

От „ЛЕВИЦАТА!“ подготвят нов закон за здравеопазването, в който център ще бъде грижата за здравето на хората без доплащане

Д-р Николай Бекяров: Необходима е нова здравна система, в която акцентът да бъде върху пациента

Премахването на статута на лечебните заведения като търговски дружества е първата стъпка, която трябва да се предприеме. От лявата коалиция предлагат и въвеждането на електронно здравеопазване - електронна здравна карта, електронни рецепти и електронно досие. 



Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ предвижда удовлетворяване на справедливите искания на медицинските специалисти за увеличаване на заплащането им, по-добри условия на труд и прекатегоризиране на професиите предвид натовареността, отговорността и високите нива на стрес за медицинските специалисти. 

 „ЛЕВИЦАТА!“ предвижда комплекс от мерки за преодоляване на недостига на медицински специалисти. Необходими са спешни мерки, тъй като 1/3 от лекарите в България са в предпенсионна възраст, а  медицинските сестри са три пъти по-малко от необходимите за нормалното функциониране на здравната система. 

Водачът на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ за 8 МИР Добрич д-р Николай Бекяров е категоричен, че партията няма да допусне най-плодородната земя в България да бъде експлоатирана за добив на шистов газ. Те ще се борят и за забрана на изграждането на ветрогенератори върху земеделска земя от 1-ва до 6-та категория. 

Д-р Бекяров посочи още, че от „ЛЕВИЦАТА!“ са против въвличането на България във военния конфликт между Русия и Украйна, както и изпращането на оръжия от нашата страна. 

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ е създадена в отговор на необходимостта от политическа сила, която да има реален капацитет и която да работи ефективно в Народното събрание. „ЛЕВИЦАТА!“ ще работи за стабилизиране на държавното управление, както и за подобряването на жизнения стандарт на хората, за възстановяване на демократичната, правова и социална държава, за преодоляване на бедността и на острите социални неравенства. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!