Мая Димитрова: Водоподаването в областта, липсата на обществен транспорт и ниските доходи са основните проблеми, които тревожат хората

В тази предизборна кампания БСП залага традиционно на срещите по места, за да се достигне до повече хора и да се чуят техните проблеми

Мая Димитрова: Водоподаването в областта, липсата на обществен транспорт и ниските доходи са основните проблеми, които тревожат хората

До този момент от екипа на БСП Добрич са посетили повечето общини, където целта е да бъдат изслушани проблемите, които вълнуват местното население и какви задачи поставя жителите на областта пред своите следващи управляващи. 


„Хората винаги се вълнуват от това, което се случва по места, тъй като те пряко страдат от местните проблеми“, заяви водачът на листата на БСП Добрич Мая Димитрова. Най-голям проблем в цялата област продължава да бъде водоподаването и липсата на постоянно течаща вода в много от населените места, включително и в Добрич. Мая Димитрова посочи, че се е срещнала с хора от областния център, живеещи около рилските блокове , които са споделили, че постоянно страдат от спиране на водоподаването, включително и по Коледа и Нова година. 

Сред основните притеснения на хората е и липсата на обществен транспорт до общинските центрове. Живеещите в селата Кардам и Дуранкулак се оплакват и от интензивното движение през населените места на тежкотоварни автомобили, предимно от Украйна. По думите на Мая Димитрова хората се страхуват от вноса на стоки от Украйна, които са с недоказано качество и нисък контрол и това крие рискове за здравето им. 

Жителите на село Одърци са попитали за концесията на мангановата мина край Оброчище. Те са разтревожени от площадката за отпадъци от мината, която е в близост до селото и която според тях е причина за замърсяването на въздуха и почвата. „Многократно е бил поставян на дневен ред този проблем с молба отпадъците да бъдат премахнати, но те продължават и до днес да стоят на същото място“, подчерта Мая Димитрова. 

Наред с местните и локални проблеми в срещите жителите на област Добрич са споделили пред Мая Димитрова и тревогите от ниските доходи, с които се налага да се справят във време на висока инфлация, както и спешната необходимост от съставянето на редовно правителство. Само така, според тях, могат да бъдат предприети мерки за овладяване на инфлацията и да се осигури по-спокоен начин на живот. Според Мая Димитрова в срещите си с хора тя вижда, че макар и разделени по отношение на предоставянето на военна помощ на Украйна, те са единни в желанието си да живеят в мирна държава, която не е замесена във военни конфликти. 

„Най-важен за хората е националният интерес и именно това е на което и ние от БСП като партия държим“, категорична е Мая Димитрова.

Срещите по места с хора от БСП Добрич ще продължат и през тази седмица в общините Крушари и Добричка. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!