Ицо Хазарта в Добрич: Ако всеки отдели малко усилия, нещата ще са драстично различни

Всеки да положи малко усилия и да излезе да гласува, за да промени към по-добро положението в страната. За това призова Христо Петров – Ицо Хазарта, на предизборна среща с избиратели в Добрич.

Ицо Хазарта в Добрич: Ако всеки отдели малко усилия, нещата ще са драстично различни

Той е водач на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 25 МИР София, но дойде в Добрич да подкрепи кандидатите на обединението в 8 МИР.



Петров сподели с хората, че това което най-много обича и иска да прави в  последната година, не може да го прави в предизборната кампания. Захванал се е  да помага на деца в центрове за настаняване от семеен тип и това осмисля неговото време.

Друга негова кауза е осиновените да имат право на информация за своя биологичен произход. По думите му, България е единствената страна, в която осиновените хора нямат право да получат информация по законен ред, което води до много тежки щети.

“Да, това не е енергетика, не е съдебна система, не са служби за сигурност, не е външна политика, но в крайна сметка това са човешки съдби и това са хора, които са лъгани години наред, викани са в парламента, разхождат се в зала "Запад", зала "Изток", едни хора със сериозно изражение са им казвали "Да, добре, разбираме колко е важно" и в крайна сметка нищо не се е случило”, сподели с аудиторията  Христо Петров.

Законопроектът, по който той е работил е бил одобрен от всичките асоциации и организации на осиновените, за написването му са помогнали специалисти по семейно право, но мнозинството не е намерило време да бъде разгледан в пленарна зала. 

По време на дискусията гражданите коментираха широк кръг теми – от честта и достойнството на народните представители, до процедурните хватки и хазартните и наркотични зависимости. 

“Ако всеки от нас отдели съвсем малко от усилията си, нещата ще са драстично различни от сега. Тези хора, които са свикнали десетилетия наред да движат нещата по този начин, вече няма да могат да ни убедят, че те са много готини, че те са добри и затова те имат една по-добра тактика”, посочи Христо Петров. Той предупреди, че призивите да не се гласува, защото така или иначе всички лъжат и всички са крадци върши работа именно на онези, които не искат нищо да не се промени. И в резултат от цялото това настройване на обществото хората си мислят, че като не гласуват, наказват лошите, а всъщност им помагат. “Всички знаем, те си имат своите хора, които си водят за ухо до урните, имат си администрацията, имат си своите хора, които срещу 50 и 100 лева са готови услужливо да помогнат с глас. Когато демотивирате нормалните хора да гласуват, процентът на тези, които са доведени за ръчичка да гласуват става огромен. Ако, обаче всеки от нас вложи това усилие и убеди още един човек да гласува, има смисъл“, каза Христо Петров.

Гласувайте с Номер 12 за Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” на изборите на 2 април!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!