Приходната агенция очаква информация от ОАЕ за българи с имоти в Дубай

Приходната агенция очаква информация от ОАЕ за българи с имоти в Дубай
НАП проверява 23 българи, които имат имоти в Дубай

С цел да установи произхода на средства за закупуване на имоти в Дубай и тяхното деклариране, НАП проверява 23 българи, съобщиизпълнителният директор на приходната агенция Борис Михайлов в ефира на сутрешния блок на БНТ. Приключили са 21 от производствата, като в резултат на тях са подадени 6 коригиращи декларации, съставен е един акт за установяване на нарушение и са установени над 131 хил. лв. задължения. НАП очаква информация от Обединените арабски емирства и за още българи с имоти в Дубай.


„Ако имаш имоти в чужбина, не означава, че си лош човек и не си платил данъците си. На база на получената по международния обмен информация, приходната агенция прави проверки и ревизии. Ако установим, че средствата, с които са закупени имотите, не са декларирани, се предприемат съответните мерки.“, категоричен е изпълнителният директор на НАП.


От НАП отчита рекорден ръст на приходите за последните години.


„За първи път през 2022 г., по време на служебния кабинет, единственият производител на горива в страната е внесъл корпоративния си данък в размер на 17,9 млн. лв., а по-късно е платил и 72 млн. лв. солидарна вноска върху свръхпечалбата си.“, подчерта Михайлов.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+