За две години влиза в затвора наркодилър от Добрич

За две години влиза в затвора наркодилър от Добрич
Снимката е илюстративна
А.А. се е признал за виновен и е сключил споразумение за извършеното от него престъплениеНаказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален общ режим ще изтърпява А.А., след като Окръжният съд в Добрич одобри споразумението, постигнато  между страните. На А.А. е наложена и глоба от 5000 лева.


Подсъдимият се признава за виновен в това, че на 16 ноември 2022г., в гр. Добрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 34.50 грама кокаин, на стойност 7 590 лева, и разпространил 0.42 грама кокаин, на стойност 67.20 лв.


С отделен съдебен акт съдът разпореди наркотичните вещества, иззети по досъдебното производство от дома на подсъдимия, да бъдат унищожени, а намерените в жилището две електронни везни да се отнемат в полза на държавата. В полза на държавата се отнема и сумата от 70 лева, представляваща пряка облага от извършеното от подсъдимия разпространение на наркотици. Тази сума той получил при продажбата на посочените по-горе 0.42 грама кокаин.


Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+