Надежда Пампорова: Отчуждаването и противопоставянето в обществото ни може да бъде преодоляно

Арх. Надежда Пампорова е кандидат за народен представител от 8 МИР Добрич от листата на ПП-ДБ. Изключителен професионалист, човек с активна гражданска позиция, уверен, че хората днес трябва чрез дейността си да се стремят да оставят следа за бъдещето.

Надежда Пампорова: Отчуждаването и противопоставянето в обществото ни може да бъде преодоляно

Арх. Пампорова, Вие сте разпознаваема личност в нашия град. За тези, които не Ви познават, как бихте се представили в няколко изречения? 



Казвам се Надежда Пампорова. Моят град е Добрич - като родно място и като кауза. Завършила съм ОУ „Христо Ботев“, Езикова гимназия „Гео Милев“ и ВИАС - специалност архитектура. Възпитана съм в гражданска отговорност и активност от баща ми Коста Коларов и в семейна привързаност от майка ми Вяра Коларова. Член съм в три организации, които са насочени в дейности, полезни за обществото.

Как избрахте професията си и какво Ви дава тя? 

Избрах архитектурата за своя професия, защото е вечна. Това е професия, насочена от миналото към бъдещето, творческа и съзидателна, защото е обществено полезна и възпитателна. Като преподавател в Професионална гимназия ролята ми е да предам нататък знание, умения и мироглед.

Какви са основните проблеми на обществото според Вас и имате ли решение за тях?

Обществото боледува от недоверие и отчуждаване. Обединените усилия на знаещите и можещите, макар и с големи усилия, ще постигнат намаляване на напрежението в обществото. Активното ми участие в обществено значими дейности са реалното осъществяване на моята мисия, наречена "бъдеще". 

Като народен представител кои ще са Вашите теми в Народното събрание?

Като народен представител ще вложа усилия в създаването на условия за добро функционално образование, свързано с ежедневието и професионалната реализация на младите хора. Ще предложа законови облекчения и регулации за създаване на красива градска среда. Ще поставя на дневен ред фокуса върху ролята на неправителствените организации в обществото.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!