Децата на Генерал Тошево преобразуваха ежедневни отпадъци в изкуство /СНИМКИ/

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци

Децата на Генерал Тошево преобразуваха ежедневни отпадъци в изкуство /СНИМКИ/

Децата от I до IV клас на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево се включиха в арт-работилница, посветена на Световния ден на рециклирането, който се отбелязва на 18 март.




Събитието премина при голям интерес и в него се включиха близо 100 деца от двете учебни заведения. В спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ учениците създадоха изделия от материали, които могат да бъдат рециклирани.


Едни от участващите класове се бяха съсредоточили върху направата на самолети от пластмасови бутилки, кенчета и картонени рула от домакинска хартия. Други направиха кораби и плажни аксесоари. Трети изработиха вази, замъци, моливници, макети на морското дъно, красиви пеперуди и къщички за птички. 


Всички участници в арт-работилницата получиха награди – цветни контейнери за разделно събиране на отпадъци, които да се поставят в двора или сградата на образователната институция, като по този начин се цели да се ангажират целогодишно децата и родителите с темата за разделно събиране и рециклиране.


Екопразникът е забавен, но и поучителен, защото преди същинската част и участието на децата в арт-работилницата, те научиха повече за разделното събиране на отпадъци, за различните видове контейнери и за материалите, които могат да бъдат рециклирани.







Снимки: Община Генерал Тошево