Студентите от ВУМК се представиха отлично на престижно международно състезание по туризъм

Отборът на Висше училище Международен колеж се класира на шесто място на силно международно състезание по туризъм. То се проведе в Холандия и в него се съревноваваха близо 30 отбора от студенти по хотелиерство в едни от най-престижните висши училища в Европа.

Студентите от ВУМК  се представиха отлично на престижно международно състезание по туризъм

Отбор от четирима български студенти взе участие в международното състезание European Mise en place cup между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма, организирано от една от най-големите хотелиерски организации в Европа – Hotello TOP.

 

Тимът бе в състав: Мария Христова (Враца), Фетия Ахмедова (Шумен), Димитър Йорданов (Пловдив) и Гочо Господинов (Бургас) - второкурсници в съвместната специалност  по Хотелски мениджмънт във ВУМК (Висше училище Международен колеж) и Cardiff Metropolitan University (Университета Кардиф Метрополитан, Великобритания). 

 

Отборът бе единственият от България, поканен на състезанието, което приключи вчера в  Амстердам, Холандия.


Темата на надпреварата бе „Жената като клиент в туризма”, а в кръга за най-добра идея за продукт, който е насочен към жената като клиент, българският тим бе на първо място. 

 

Победители в състезанието станаха студентите от висше училище по туризъм в Дортмунд, Германия.


Българите изпревариха в крайното класиране отборите на висши училища от Агнлия, Австрия, Швейцария, Франция, Испания и Холандия.

 

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава.