Христо Иванов, ПП-ДБ: Половината от европарите ще заделим за Северна България

Христо Иванов, ПП-ДБ: Половината от европарите ще заделим за Северна България
“Най-важното за съставянето на правителството на “Продължаваме промяната - Демократична България” е, че то ще може да гарантира резултат. Имаме огромен европейски ресурс, който трябва да използваме не за да бъде отново окраден и разпилян, а да бъде инвестиран в развитието на страната. Затова сме казали, че половината от всички европейски средства ще бъдат инвестирани в Северна България. За да може потенциалът на този регион да се отключи, да се изгради инфраструктурата и да се привлекат инвестиции.”

Това заяви на среща с избиратели в Добрич в четвъртък съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. В срещата участваха и кандидати от листата на ПП-ДБ в района, начело с водача ѝ Ивайло Мирчев.


Иванов изтъкна, че България изостава не само от Румъния, но дори от Сърбия в привличането на чуждестранни инвестиции. А те означават добри работни места. За да може обаче България да привлича чужди, а и родни инвестиции, са необходими съдебна реформа, правила и  сигурност. 


Необходима е дигитализация на управлението, каквато само ние от ПП-ДБ можем да направим. Защото чужди и наши инвеститори масово се натъкват на огромното партизанско движение на българската администрация, която прави всичко възможно да ги спре - чрез размотаване, непредсказуемост, рекет. Ние казваме, че за две години можем да намалим административното бреме със 70% - това е революция”, каза Иванов.


Съпредседателят на “Демократична България” увери, че обединението ПП-ДБ е не само отговорът на въпроса, как България ще излезе от политическата криза, но и как тя ще получи посока за движение напред. И подчерта, че преднината, която коалицията има в социологическите сондажи ще се увеличава, което кара опонентите ѝ да използват пропагандни акции, за да я спрат.


Иванов с ирония коментира пресконференцията на Върховната касационна прокуратура за “поредния опит за преврат срещу Иван Гешев”. По думите му, прокуратурата трябва да говори със своите актове, а не да дава пресконференции за това какво е намерила в някакви апартаменти. И намекна, че резултатът ще е същият като с  пропагандната акция срещу Nexo, която се е спукала като балон.  


Добави и разпространяваните от политически опоненти лъжи, че някой в България обмислял да изпраща наши войници в Украйна. “Това е израз на безсилие на нашите опоненти. Това е абсолютна лъжа! Такова нещо няма и не може да има!”, категоричен е Христо Иванов.


Като пропагандна акция той определи и докладът  на финансовото министерство за перспективите пред държавния бюджет.  “Не разбрах какво казва прогнозата на МФ. Първо - че държавата ще фалира, после - че няма точно да фалира. Това е поредното включване в предизборна кампания на институции, на които не им е работа да участват в такава кампания”, каза Иванов. Той изказа уваженията си към министър Велкова като добър професионалист, но заяви: “Този доклад  съдържа в себе си всички характеристики на един пропаганден инструмент. От него става ясно, че България, в тази изключително сложна финансова среда, в която се намира светът, е изправена пред определени предизвикателства. Но е ясно и от самия доклад, който е написан с желание да уплаши колкото се може повече хора, че ако си свършим работата, ако приходните агенции си съберат вземанията, България може да покрие критерия за 3% бюджетен дефицит”. 


Христо Иванов е категоричен, че ПП-ДБ ще е гарант за разумна финансова дисциплина, но ще продължи да реализира социалните  програми, които започнаха по време на управлението, в което участваха двете формации. 


Той е уверен, че пред страната ни няма само рискове и заплахи, но и огромни възможности. И че едно демократично, реформаторско, амбициозно правителство може буквално в следващите месеци да реализира няколко големи национални задачи, чрез които наистина да постигнем европейски начин на живот. Членството в еврозоната и Шенген, съдебната реформа, реализирането на инвестициите на европейските средства в трансформацията на българската енергетика, на българската икономика, на българския север могат за месеци да осигурят скок в развитието ни. 


Това е на една ръка разстояние - трябва формация, която да го направи и трябва правителство. И не какво да е, защото всеки знае какво отново би означавало правителство на Хартиената коалиция. Затова нашият призив е: дайте ни силата си, за да вземем първия мандат и да водим страната напред. Всеки глас, всяко усилие има голямо значение, всеки от вас изпълнява патриотичния си дълг”, призова Христо Иванов.


 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+