Генерал Тошево продължава да предоставя свободен достъп до висококачествен интернет

През 2019 година по програма WiFi4EU на Европейската комисия е закупено оборудване за изграждането на безплатни висококачествени мрежи за безжичен интернет достъп до обществени места, информират от Община Генерал Тошево

Генерал Тошево продължава да предоставя свободен достъп до висококачествен интернет

Инициативата е насочена в подкрепа на предоставяне на безплатен Wi-Fi достъп до висококачествен интернет на най-посещаваните обществени места в целия Европейски съюз: паркове, площади, обществени сгради и други. След изтичане на тригодишния срок, кметът на Община Генерал Тошево подписа нов договор с мобилния оператор, с който се удължава предоставянето на безплатния висококачествен безжичен интернет достъп.



 

Жителите и гостите на град Генерал Тошево могат да използват безплатната интернет връзка на пет обществени места. Това са площад „Бялата лястовица“, Градски парк, Кооперативен пазар и автогара гр. Генерал Тошево, парк „Бойна слава“ и Център за подкрепа за личностно развитие – ученическо общежитие, ведно с находящата се детска площадка в дворното пространство.

Потребителите, желаещи да използват интернет в тези зони се свързват към безжичната мрежа WiFi4EU чрез мобилното си устройство, след което трябва да потвърдят достъпа си на автоматично зареждащата се страница. В следващите три години Община Генерал Тошево има ангажимента за месечния абонамент за интернет и за поддръжката на оборудването, с цел предлагането на безплатен и високоскоростен безжичен интернет. Услугата ще бъде в полза предимно на младежите, които използват предимствата на комуникацията на открито и гостите на града, за които свободния достъп до информация е особено важен.