Мустафа Карадайъ: Първата ни задача е да спрем обедняването /ВИДЕО/

Това заяви на предизборна среща в Добрич лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. И подчерта, че са тук, за да подкрепят най-младата листа в България, тази за Добричка област, с водач Ертен Анисова

Мустафа Карадайъ: Първата ни задача е да спрем обедняването /ВИДЕО/

Всички български граждани обедняхме, но и държавата обедня. Затова и първата ни генерална задача е да спрем обедняването. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Добрич.



Пред препълнената зала, Карадайъ изнесе факти за ръста на външния дълг на страната, който в момента е над 40 млрд лева. „Когато ДПС дойде на власт, през  2001 г., външният дълг е около 17, 5 млрд лева. През 2019 г., когато излизахме от властта, дългът на България беше само около 1,5 млрд лева“, припомни Карадайъ. И посочи, че след  десетгодишното управление на ГЕРБ, дългът е нараснал до 20 милиарда, а след управлението на Промяната, дългът вече е над 40 млрд. лева. Затова е необходима промяна на Промяната, категоричен беше лидерът на ДПС.  Затова и първата задача на ДПС е да спре обедняването. А следващата цел е постигане на средните европейски стандарти на живот  в България  и в Добруджа, каза още лидерът на ДПС.

И затова нашето мото е „Разум, отговорност, диалог.“, обясни Карадайъ. „Разум, за да можем да анализираме ситуацията в която се намираме и да намираме решения. Отговорност, лична и колективна, за да поемем ангажимент, че тези решения ще ги реализираме  в реалния живот на хората. И диалог  не само като начин за намиране  на съгласие, обединение, съединение, заедност, но и диалог  като начин за намиране  на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и на държавата.“, посочи още той.

Още в началото на изказването си, Мустафа Карадайъ подчерта, че са в Добрич, за да подкрепят най-младата листа в България. Водачът на листата  Ертен Анисова припомни, че ДПС е единствената политическа сила в страната, която последователно е повишила резултатите си в четири поредни парламентарни вота. А на последните парламентарни избори в областта ДПС успя да извоюва първо място в четири общини.

„Това ни дава още повече сили и кураж да продължим да надграждаме този резултат, но и ни кара да бъдем още по-отговорни, защото сме се заели да решаваме проблемите на хората“ , заяви пред препълнената зала Анисова.  Големите теми за всички са обедняването, инфлацията, работните места, доходите. За да се решат тези проблеми обаче са ни нужни и разум, и отговорност, и диалог. Неслучайно това е мотото на кампанията на ДПС, каза тя.

Народът ни за пореден път ясно заяви на партиите, които изпраща в парламента, че трябва да седнат на масата на преговорите и да се разберат за съставяне на редовно правителство, за да може държавата да функционира нормално. Затова ние от ДПС настояваме да върнем нормалността в политиката, да успокоим държавата, за да заработят както трябва институциите и бизнесът, заяви Ертен Анисова.

Област Добрич има повече от всякога нужда от инвестиции, за да има повече работни места, за да се вдигат доходите и пенсиите на хората. За да се обнови инфраструктурата, както в градовете, така и в селата на региона, подчерта тя. Затова ние от ДПС заставаме очи в очи пред вас и казваме – настояваме за разум, отговорност и диалог! Искаме вашата подкрепа, за да вкараме в дневния ред на НС проблемите на област Добрич и да работим за това – да живеем по-добре. Настояваме в дневния ред на Народното събрание да е дневният ред на младите хора, за да не бягат, а да имат подкрепата на държавата и да останат да работят тук за по-доброто бъдеще на областта и Родината ни, заяви още Анисова.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!