Водещи специалисти по детски болести с безплатни прегледи тази събота в Добрич

Водещи специалисти по детски болести с безплатни прегледи тази събота в Добрич
Едни от най-добрите специалисти по детски болести от гр.София ще преглеждат безплатно децата на гр.Добрич и областта на 18 март 2023 г. /събота/. Прегледите в Добрич се провеждат под егидата на община Добрич и със съдействието на КК Албена


 


Лекарите са част от Програма "Детско здраве", в която участват водещи специалисти от болница "Пирогов" и от Столична лекарска колегия.


Лекарите са от специалностите:


·         УНГ;


·         ортопедия;


·         неврохирургия;


·         урология;


·         хирургия;


·         кардиология;


·         неврология;


·         ендокринология;


·         дерматология;


·         педиатрия;


·         акушерство и гинекология;


·         офталмология. 


Екипът ще преглежда деца от 0 до 18г. в Медицински център ЕООД при „МБАЛ-Добрич“ АД гр. Добрич . Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Програма "Детско здраве" .


Прегледите ще се извършват на 18.03.2023г. /събота/  от 9.30ч до 14.30 часа, в Медицинския център на болницата.


Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят със себе си по време на прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.


Деца с остри респираторни заболявания не е желателно да посещават профилактичните прегледи с цел ограничаване разпространението на вируса.


Желаещите да се възползват от възможността за безплатни профилактични прегледи е необходимо предварително да се запишат на телефон 0884 54 09 74.


Записването се случва всеки работен делничен ден между 9.00 и 16.00 часа.


Националната програма „Детско здраве“ води своето начало от болница „Пирогов“, където преди 10 години се провеждат първите безплатни профилактични прегледи. Инициатор на програмата тогава е водещият специалист УНГ д-р Асен Меджидиев ( днес министър на здравеопазването), който създава и ръководи първото отделение по УНГ в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+