ДЕНИЦА САЧЕВА: БЮДЖЕТНИЯТ ПОПУЛИЗЪМ ВОДИ ДО ОБЕДНЯВАНЕ НА ХОРАТА

Според водача на листата на ГЕРБ-СДС Добрич Деница Сачева войната в Украйна не е основната причина за повишаване на цените на стоките и услугите

ДЕНИЦА САЧЕВА: БЮДЖЕТНИЯТ ПОПУЛИЗЪМ ВОДИ ДО ОБЕДНЯВАНЕ НА ХОРАТА

„Неблагоразумната финансова политика на правителството на Продължаваме промяната доведе до обедняване на българите. Те допуснаха такива нива на инфлация и хората спряха да говорят за бъдещето, а само за оцеляването си“. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева на предизборен дебат в предаването „Тази сутрин“ на бТВ.



Според нея войната в Украйна не е основната причина за повишаване на цените на стоките и услугите. „Още в началото на конфликта инфлацията в нашата държава беше почти два пъти по-висока от средната за страните от Еврозоната – 9,2% спрямо 5,1%. В същото време бяхме свидетели на пълен бюджетен популизъм“, обясни Сачева и даде пример с премахването на таксите в детските градини. Родителите бяха освободени от месечното заплащане, но детските градини не получиха допълнителни пари за храненето на децата. Реалният ефект от мярката е, че в момента се пести от продукти, като на места дори са намалили порциите, за да се справят финансово.

Водачът на листата в Добрич подчерта, че в новото Народно събрание коалицията ще подкрепя единствено политики, които са финансово обезпечени. Само по този начин държавата може да се върне по пътя на стабилността и сигурността. „Предложения, които водят до фалит, до увеличение на данъците и до теглене на нови заеми, са кражба от бъдещето“, категорична беше тя и добави, че в 48-ия Парламент никой освен ГЕРБ-СДС не положи реални усилия за съставяне на редовно правителство, което да се справи с кризите. „Готови сме отново да търсим формула за редовен кабинет, защото само така ще имаме работещи институции и ще можем да водим разговори по важни теми като здравеопазване, инвестиции в образование, в нови работни места. Не сме тези, които са готови на избори до дупка, ако не са първи. Такива заявки правят партньорите на Продължаваме промяната. Ние уважаваме демокрацията и ще приемем вота на хората“, каза още Деница Сачева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!