Шест години затвор при строг режим за мъж, блудствал с дете в Добрич, постанови съдът

Делото срещу 40-годишния мъж, обвинен за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице и блудство, се гледа от Районния съд в Добрич

Шест години затвор при строг режим за мъж, блудствал с дете в Добрич, постанови съдът

Производството е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие с признание от страна на подсъдимия на всички факти и обстоятелства, които са изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, информира за Добрич онлайн говорителят на Районната прокуратура Добрич прокурор Даниел Илиев. При това положение не се разпитват свидетели и не се изслушват вещи лица. Приема се, че двете престъпления са доказани и самопризнанието на подсъдимия се ползва при постановяването на съдебния акт. При това положение присъдата трябва да бъде намалена с една трета. Наблюдаващият прокурор е поискал наказание от 9 години лишаване от свобода, което е уважено от Районния съд. След намаляване с една трета наказанието му е лишаване от свобода от шест години при първоначален строг режим. 



Припомняме, че престъплението беше извършено през месец август миналата година, когато осъденият извърши противозаконното лишаване от свобода и блудство спрямо 8-годишно момиченце.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжния съд Добрич.