Надпревара за най-вкусна и красива зимнина „Бурканъ фестъ“ ще се проведе в село Гурково на 8 март

Конкурсът е по идея на пенсионерския клуб в балчишкото село и се организира от читалището „Свобода-1897“

Надпревара за най-вкусна и красива зимнина „Бурканъ фестъ“ ще се проведе в село Гурково на 8 март

Пенсионерският клуб в село Гурково, община Балчик, всяка година по традиция провежда различни конкурси, свързани с празника на жената 8 март. Този път темата е за най-вкусна и атрактивно представена зимнина, сподели председателят на читалището „Свобода-1897“ Наталия Георгиева. Очакванията са в конкурса да се включат много от жените в селото, защото те се славят със сръчните си ръце и майсторлък, посочи още Наталия Георгиева. Според нея инициативата е интересна и забавна и ще бъдат представени най-разнообразни видове зимнина. 



Празненството ще се проведе в стола, където е организирана и почерпка от кметството, а за доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат от самодейната певческа група „Преселенски накит“ и корепетитора и озвучител Михаил Иванов, известен още като диджей Мишо Оркестъра. 

Началото на конкурса е в 12.00 часа в читалището. Пред всеки от участниците ще има възможност и за дегустация, като след това всеки ще може да гласува анонимно с листче в трилитров буркан. Ще бъдат излъчени три призови места и пет поощрителни награди. Наградите също са тематични – капачки, буркани, затварачки и други. Съчинени са и забавни грамоти.