В Каварна отбелязаха 3 март с патриотични песни и шествие

С едноминутно мълчание и поклон каварненци отдадоха почит пред саможертвата на загиналите, пожертвали се за освобождението на България

В Каварна отбелязаха 3 март с патриотични песни и шествие

„Трети март е символ на непокорния български дух и достойнство, на самобитната ни култура, от която се възраждаме и имаме своето място  на световната карта сред другите народи. На нас се пада честта да предаваме  на идващите поколения една неопетнена история, едни  велики по своя характер събития и имена, една вяра, която ги прави безсмъртни, а нас – горди и верни на своите корени. Защото има смисъл да продължим напред с достойнството на горди българи! Защото свята е Майка България!“, каза в словото си  кметът на общината Елена Балтаджиева.



С изпълнение на патриотични песни, стихове и шествие в отбелязването на събитието се включиха възпитаници на културни и образователни институции. Отслужена бе заупокойна молитва от ставрофорен свещеноиконом Василий. Венци и цветя на признателност бяха поднесени от името на Община Каварна, Общински съвет, институции, граждански организации, политически партии и граждани.