„Караул на паметта“ по повод Националния празник проведоха ученици и учители от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич

Шатрата с изработени макети, рисунки на български революционери и съчинения привлече вниманието на жителите на Добрич

„Караул на паметта“ по повод Националния празник проведоха ученици и учители от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич

С много старание и преклонение пред подвига на загиналите за Свободата на България са се подготвили учениците от СУ „Св. Климент Охридски“. Те организираха и игра за деца, в която трябваше да бъде подреден пъзел, както и да се опитат да поставят на картата на България паметници, свързани с Априлското въстание и Руско-турската война. Изработени са и макети на паметника на ген. Цимерман и крепостта „Царевец“, изписани са  мисли на учениците, свързани със знаменити българи. 





Учениците бяха подготвили и брошури, които раздаваха на жителите и гостите на Добрич.

„Винаги трябва да помним името и делата на Дякона, защото той е като пламъка, който осветява миналото ни, за да намерим бъдещето си“, Димитър Димов, 6 клас.

„Животът на Апостола ни учи, че всички имаме силата да променим света. Нека помним, че силата да създаваме промяна е в нас“, Едже Сабайдин, 8 клас.

„Иван Хадживълков е велика личност, но за жалост е забравен. Ние трябва да се стремим да следваме примера му, за да е жив в сърцата на хората“, Адриана Парашкевова, 11 клас.

„Гина Кунчева е майка героиня, тя носи своя кръст и се превръща в олицетворение на майчиния подвиг“, Александра Иванова, 8 клас.

За мен Христо Ботев е …

„Будител на българския народ

И водач на целия народ

Пое по труден път, суров.

Изпълнен с мечти и светли идеали,

Да брани роба от душмани.“, Виктория Иванова, 7 клас