Коалиция ПП-ДБ се регистрира в Районната избирателна комисия в Добрич

Водач на кандидатската листа е Ивайло Мирчев

Коалиция ПП-ДБ  се регистрира в Районната избирателна комисия в Добрич

Ивайло Мирчев е икономист и маркетинг директор в две български ИТ компании. Избран е за депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание, където е зам.-председател на комисията по енергетика и член на комисията за контрол над службите за сигурност.



В 48-ия парламент е изключително активен по въпросите за енергийната независимост на България от Русия, подкрепата за Украйна с военна и хуманитарна помощ, превъоръжаването на българската армия и противодействието на ревизията на Изборния кодекс от Хартиената коалиция. Вносител и съвносител на редица законопроекти, сред които този за възможността държавата да поеме оперативния контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас”. Отправя множество въпроси и питания към изпълнителната власт.

Ивайло Мирчев: Има как да се откъснем от корупционното дъно, да си подредим къщичката, да си реформиране институциите и всичко заедно да допринесем за една по-независима, богата и сигурна България.

 

 

Втората в листата, Йорданка Костадинова коментира пред журналисти, че очакват коалицията да има поне двама депутати от Добричка област в следващия парламент. И очерта приоритетите на  национално ниво- достъпно, качествено здравеопазване, образование, енергийна независимост, по-малка административна тежест за бизнеса и не на последно място, върховенство на правото.

 

 „Това, което сме започнали и, разбира се, трябва да продължим, благодарение на нашите депутати, беше развита темата за филиала на Медицинския университет. Много се надяваме този въпрос вече да се финализира. Нова тема за нас, но не и тема, за която не сме работили, е спортът в Добрич. Спортът,  за който се отделят средства, но не всички стигат до Добрич, и това е наша кауза, като главно обърнем внимание на достъпния спорт за всички ученици. Високо спортно майсторство е тема, на която се обръща внимание, но на спорта в училище, достъпен за всички ученици, е нещо, за което ще работим. Културата в нашия град също е изключително важно да се разработи в съответствие и съвместно със стратегия за туризма.“, посочи приоритетите на местно ниво шестата в листата Надежда Пампорова.

 

Йорданка Костадинова се обърна и към всички жители на областта-на 2 април да излязат и да гласуват. „Обединихме се,  за да победим.  Ще водим една положителна кампания в срещи с хората, защото е крайно време политиците да чуят техния глас. Ще стимулираме хората да излязат да гласуват на 2 април, за да може да направим един добър живот в  България за живеене. Искам да помоля всички граждани на Добрич да излязат да гласуват, защото бъдещето на Добрич зависи от тях.“

 

В кандидатската листа на коалиция "Продължаваме промяната– Демократична България" за 8-ми Многомандатен избирателен район Добрич е участват:

1. Ивайло Мирчев - икономист и маркетинг директор;

2. Йорданка Костадинова - фармацевт и здравен мениджър;

3. Галина Събева - здравен специалист;

4. Асен Атанасов - адвокат;

5. Марин Маринов - лекар, ортопед;

6. Надежда Пампорова - архитект;

7. Ивайло Киров - юрист;

8. Жеко Петков - юрист;

9. Евгени Чобанов - лекар;

10. Албена Симеонова - биофермер.