Йордан Йорданов е избран за председател на ПП „Движение България на гражданите"

Това е станало на проведеното Националното събрание на политическата партия "България на гражданите"

Йордан Йорданов е избран за председател на ПП „Движение България на гражданите"

В профила си във Фейсбук кметът на Добрич Йордан Йорданов написа:


„Днес приех като отговорност гласуваното ми доверие от Националното събрание на България на гражданите. Считам, че тази политическа крачка е естественото продължение на усилията ми последните 8 години да работя за авторитета на дясно-центристкото политическо пространство, в което се позиционира единствената партия, на която съм бил член- "Движение България на гражданите".

Благодаря на Меглена Кунева и Димитър Делчев, че застават до мен. Благодаря на всички делегати.

Вярвам в приемствеността и ще продължа да отстоявам  принципите на ЕНП за силна система “отдолу нагоре”, достигаща от местни общности, градове, райони и държави членки до нивото на Европейския съюз.

Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти.  Защото точно те са добавената стойност в процеса на европейската интеграция.

За мен първостепенна задача e да защитя доверието на добричлии, и да покажем, че стабилното управление на държавата започва от местната общност.“