Деница Сачева: Добруджанци трябва да имат силен глас в българския парламент

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрираха в РИК листата си от 8 МИР Добрич за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Водач отново е Деница Сачева

Деница Сачева: Добруджанци трябва да имат силен глас в българския парламент

„Листата на ГЕРБ-СДС е от добре познати и доказали себе си като професионалисти хора“, заяви Деница Сачева. В нея влизат четирима учители и трима икономисти, което е доказателство за намеренията на коалицията да работи за добро образование и модернизиране на българската икономика. 


Деница Сачева изведе основните цели в национален план, които коалицията си поставя. На първо място е разрешаването на политическата криза, за да можем да говорим за финансова стабилност и работа за ускорено влизане в Еврозоната и членство в Шенген.

 

„Ние започваме тези избори с ясното съзнание, че ще бъде изключително трудно да убедим българските граждани да излязат и да гласуват и да подкрепят политическите партии, но искаме да ги уверим, че ГЕРБ-СДС се отнася изключително отговорно към участието си в политиката и да припомним, че в предишното НС ние бяхме единствената политическа сила, която излъчи кабинет“, заяви пред медии Деница Сачева. 

По отношение на целите конкретно за област Добрич Деница Сачева посочи, че сред тях е и изграждането на Индустриален парк, за да има повече инвестиции и работни места. По думите й всеки добруджанец, който иска да развива тук своя бизнес и потенциал, трябва да знае, че в парламента има една силна опора. В краткия живот на предходните Народни събрания добричките депутати са поставили въпросите по отношение на пътната инфраструктура, разкриването на Филиал на МУ Варна, както и решаването на конкретни проблеми, свързани с училищата и социалните структури, посочи Сачева. „Това е твърде малко и аз осъзнавам, че добруджанци очакват и искат много повече и ние сме твърдо решени да направим така, че следващият парламент да излъчи редовно правителство и през това правителство да можем да бъдем много по-полезни на хората в областта“, категорична е Деница Сачева.

Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС влизат в предизборната битка с желанието да спечелят колкото се може повече гласове в област Добрич и отново да бъдат първа политическа сила.

Всички кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС от 8 МИР-Добрич са:

1. Деница Сачева – досегашен народен представител, бивш министър на труда и социалната политика и заместник-министър на образованието и науката.

2. Красимир Николов – софтуерен специалист и учител по информатика

3. Живко Желязков – преподавател по география

4. Петър Бончев – финансов контрольор и специалист по външен одит

5. Дочка Димитрова – начален учител

6. Венета Димитрова – юрист

7. Гергана Добрева – учител-хореограф, ръководител на фолклорен състав, областен координатор на женската организация на ГЕРБ Добрич

8. Христо Христов – икономист

9. Радослав Йорданов – икономист и земеделски производител

10. Димитър Николов – специалист по икономика на строителството