Вандализъм в действие: Потрошиха чисто нова спирка на пъпа на Добрич

Хулигани изпробваха здравината на ремонтираните в Добрич спирки.

Вандализъм в действие: Потрошиха чисто нова спирка на пъпа на Добрич

Вандалска проява е извършена през изминалата нощ на едно от централните места на Добрич - точно до Стара къща, срещу Бакарди. Независимо, че в района винаги има движение на хора и коли, това не е попречило на наглият хулиган да демонстрира силата си върху автобусната спирка.


 

Именно тази спирка е дарение на общината от "Пътнически превози".

 

Отделно Община Добрич през миналата година изцяло ремонтира и обнови 26 спирки на цялата територия на града. Вложените средства са 120 000 лева, а цената на една спирка в зависимост от конструкцията варира между 4 000 и 6 000 лева.

 

Новите спирки са от специално стъкло с по-голяма здравина. При удар то не се чупи на парчета и не се разпада, както и се е получило в случая, въпреки явните усилия, положени от извършителя.

 

Едва ли може да се даде смислен отговор на въпроса какво може да провокира желание у някого посред нощ да положи такива усилия - агресия, комплекси, пиянство или демонстрация на сила с цел впечатляване на публиката ... Нито един отговор не звучи като достатъчно логична и смислена причина да влезеш в ръкопашен бой със спирка, улична лампа, пейка или детска площадка.