РУО Добрич организират информационна среща във връзка с въвеждането на платформата „Дигитална раница“

Лектор на събитието ще е Яни Гебеджелиев - представител на екипа, разработил платформата

РУО Добрич организират информационна среща във връзка с въвеждането на платформата „Дигитална раница“

Над 130 директори и учители от училищата в област Добрич ще присъстват на информационния ден и ще бъдат запознати в детайли с електронната платформа за образователни услуги и съдържание „Дигиталната раница“, която функционира от началото на тази учебна година.



Платформата „Дигитална раница“ осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Освен това дава възможност на учителите да публикуват разработени от самите тях дигитални уроци. Платформата служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и задачите им за самостоятелна работа. Достъпът до нея се осъществява  тук чрез националните образователни акаунти на учениците и учителите.

Училищата и детските градини в област Добрич вече разполагат и с интерактивни дисплеи и преносими компютри, предоставени по проект „Образование за утрешния ден“, който е финансиран от Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Проведени са и извънкласни дейности за повишаване на дигиталната компетентност на учениците, проведени са обучения за учители.