Бюрото по труда търси сервитьори и бармани за Германия

Крайният срок за подаване на документи е 24-ти февруари

Бюрото по труда търси сервитьори и бармани за Германия

100 свободни работни места за ресторантьори обявават вериги за бързо хранене в Германия, чрез Бюрото по труда. Кандидатите трябва да имат средно образование, като квалификация в сферата на гастрономията е предимство, но не е задължително условие, за разлика от много доброто владеене на немски език. Длъжностите са за работници в домакинството и ресторантьорските услуги, сервитьори, сервитьорки и бармани. Не е необходим опит в сферата. Шофьорската книжка също е предимство.


Заплащането е по 7,50 евро на час или 1268 евро месечно. Местата са за градовете: Мюнхен, Хайделберг, Майнхайм и Щутгарт. Началната дата на започване на работа е 15-ти март, но може и да е различна, според възможностите на работодателя и кандидата, уточняват от Бюрото по труда. Договорите са временни, с право на промяна. Работи се 39 часа седмично, на смени, като за нощните и празниците се заплаща допълнително. Предоставя се работно облекло и хранене – веднъж дневно, по време на работа. Жилището се заплаща.
Кандидатства се по документи: Автобиография, мотивационно писмо, документи за професионална  квалификация в сферата на гастрономията (преведени на немски език, на този етап без легализация) и копие от паспорт (не лична карта). 


Документите се изпращат по пощата, представят се лично или се изпращат по електронна поща до: Анелия Нинова – EURES съветник - а.ninova@az.government.bg, Варна, ул. "Шипка" 10. Само одобрените предварително по документи кандидати ще бъдат поканени на    интервю, което ще се проведе във Варна, на 29-ти февруари. Копие от всички документи да се носят и на
интервюто.