С добричкия квинтет "New 5" започва полуфиналът на Евровизия

Младите певци от Добрич се класираха за полуфинала с най-много точки и оставиха зад себе си имена като Маргарита Хранова, Деси Слава и Софи Маринова.

С добричкия квинтет "New 5" започва полуфиналът на Евровизия

22 участници достигнаха до полуфинала на Евровизия. Той ще бъде утре вечер, събота, от 20.30 часа, на живо по БНТ. Водещи ще бъдат Миленита и Среброто.


 

Жребият определи първи на сцената да се изявят младите добрички певци от група "New 5". Квинтетът поднесе голямата изненада до тук в българската Евровизия като се класира за полуфиналите с най-много точки, присъдени от журито. 

 

"New 5" участват с песента "Chance for better life".

 

Финалистите ще бъдат определени от оценките на Академията и на зрителите, които ще могат да подкрепят своя фаворит със СМС.

 

На 29 февруари ще бъдe излъчен българският участник на тазгодишната Евровизия в Баку. За финала на българската Евровизия ще се класират 12 песни, които ще станат ясни на утрешния полуфинал.  

 

В кратката история на родното участие в международния конкурс Добрич вече имаше свой представител. Преди 2 години Миро се представи с песента "Ангел си ти" в Осло. Сега успеха на добричлията могат да последват и неговите съграждани от група "New 5" - учениците от училището за звезди СОУ "Св. Климент Охридски"

 

Чуйте тяхното изпълнение и ако ви хареса, подкрепете Добрич и неговите талантливи деца: