Конкурс за най-добро домашно вино реколта 2022 година организира Община Добрич

Категориите в конкурса са за червени, бели вина и розе

Конкурс за най-добро домашно вино реколта 2022 година организира Община Добрич

В конкурса могат да участват производители на домашно вино от община Добрич. Производителите могат да участват в повече от една категория, но само със собствени вина – реколта 2022 година. В конкурса няма да бъдат допуснати вина, които са изкуствено ароматизирани. Производителите трябва да посочат задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.  


Участниците в конкурса носят проба от всяко вино, с което участват в конкурса.  Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл. без етикет.

Записване и прием на проби ще става от 1 до 9 февруари в хотел „Добруджа“ от 10.00 часа до 17.00 часа. Телефон за контакт  058 601 351.

Вината ще се оценяват от тричленна комисия с председател Михаил Марковски от Асоциация на Сомелиерите в България и специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите.

Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда.

Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари 2023 г.

Оценяването ще се проведе на 10.02.2023 г.  от 10.00 до 12.00 часа в зимната градина на хотел „Добруджа“ при отворени врати за журналисти, участници в конкурса и граждани. Въпроси към журито след края на конкурса.