Кметът на Добрич ще представи града в Инвестиционна конференция в Истанбул

Кметът на Добрич Йордан Йорданов е поканен да представи индустриалната зона на Добрич в инвестиционна конференция, организирана от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции. Срещите ще се състоят на 26 и 27 януари

Кметът на Добрич ще представи града в Инвестиционна конференция в Истанбул

На събитието ще бъдат представени предимствата на България като инвестиционна дестинация пред заинтересованите представители на бизнеса. Кметът на Добрич Йордан Йорданов е поканен да представи индустриалната на града, която се промотира от Община Добрич като възможност за инвестиции.



Предвижда се форумът да бъде открит от г-н Александър Пулев – министър на иновациите и растежа. Ще участват още посланикът на България в Турция Ангел Чолаков и Мустафа Зеки Сарибекир – председател на Турско-българския бизнес съвет/DEIK/. Богдан Богданов – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, ще представи възможностите за разширяване на бизнеса в България.

Програмата предвижда още установяване на директен контакт с представители на съответната бизнес аудитория, както и чрез провеждането на инвестиционен маркетинг, насочен към приоритетните за България сектори за привличане на водещи компании за реализация на инвестиционни проекти.