Кампания за опазване на влажните зони и аквакултури

НЧ „Отец Паисий 1901“, с. Езерец кани всички желаещи – деца и възрастни заедно да опознаят влажните зони и аквакултури и да се научат как да ги опазят

Кампания за опазване на влажните зони и аквакултури

Кампанията ще бъде открита на 2-ри февруари по повод международен ден на влажни зони. Организаторите са подготвили атрактивна програма от занимални, дискусии, прожекции на рибарска тема посветена на опазване на нашите влажни зони и морски плажове, дюни и брегове.



Програмата за 2-ри и 3-ти февруари е следната:

• от 10:00 ч. до 12:00 ч. – образователни и интерактивни игри за деца, посещение на етнографска музейна сбирка;

• от 13:00 – работилница за сглобяване на въдици;

• от 14:00 ч.- плетене на рибарски мрежи;

• от 15:00 ч.- еко фабрика.

На 4-ти февруари от 10:00 ч. до 17:00 ч. – почистване на плажа на с. Езерец, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, прожекция на филма „Ангъчка“.

На 5-ти Фревуари от 10 ч. до 17 ч. – Ден на Творчество, с работилница екофабрика- от пластмасови отпадъци до подаръци, дискусии относно опазването на околната среда чрез намаляването на пластмасовите отпадъци, Прожекция на филм „Ничии отпадъци“.

Кампанията се осъществява от Народно Читалище „Отец Паисий 1901“ с. Езерец, в изпълнение на Дейност „Повишаване на осведомеността за опазване и подобряване на природното културно наследство чрез дейности по разпространение на знания за опазване на околната среда в рамките на проект „Съхраняване на традиции, бит и култура чрез опазване, подобряване и развитие на морското културно и природно наследство в с. Езерец, община Шабла“.