Задържаха петима шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици

В един от случаите, тестът отчина наличие на канабис, амфетамин и метаамфетамин

Задържаха петима шофьори, седнали зад волана след  употреба на наркотици

На 20 януари, около 11:30 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 35-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


На 20 януари, около 12:15 часа в хода на СПО в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от 42-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 януари, около 12:15 часа в град Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Фиат“, управляван от 36-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита наличието на канабис, амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 януари, около 00:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 26-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита положителен резултат за наличието на афметамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 януари, около 16:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Порше“, управляван от неправоспособен 25-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита положителен резултат за метаафметамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.