Певците на Студио „ЗОНЕЛИ“ със седем награди от конкурс в Карлово

Новата 2023-та стартира успешно за талантите на Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“. Те грабнаха пет първи и две втори награди от неприсъствения етап на IX Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“2023 - Карлово.

Певците на Студио „ЗОНЕЛИ“ със седем награди от конкурс в Карлово

По традиция този конкурс, в който се изпълняват само песни на български език, се провежда в два етапа. В първия етап-селекция участниците се представят с видеозапис на една песен. Постъпилите видеа биват преглеждани и оценявани от журито.
В края на миналата седмица на Фейсбук страницата на конкурса бяха публикувани протоколите с оценките. За радост на вокалния педагог Елена Карабельова, и седемте възпитаници на Студио „ЗОНЕЛИ“, изпратили заявки за участие и видеа, са с челни места в класацията. С първо място в първа възрастова група е малката Симона Тодорова. Също в първа група с второ място е Никол Михайлова. В трета възрастова група с първи места са Симона Тодорова
(голямата Мони на Студио „Зонели“) и Ивайла Михайлова. В четвърта възрастова група Теодора Велинова е с първо място, а Петя Минчева с второ. Класирана на първо място е и Доника Димитрова, която мери сили в пета възрастова група. И седемте момичета са допуснати до втори тур, в който ще участват най-добите - до 15 изпълнители във възрастова група.
Журито на конкурса „Песенна палитра“ е съставено от изтъкнати изпълнители, вокални педагози и композитори: Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Светлана Струнджева, Луиза Карагенова, Асен Митев.
В състава на младежкото жури за поредна година ще фигурира възпитаник на вокалния педагог Елена Карабельова. Миналата година това беше Димитрина Германова, а тази - Мартин Стоянов. И двамата са носители на голямата награда на конкурса „Песенна палитра“ - Наградата на Кмета - Димитрина през 2021-ва, а Мартин през 2022-ра.
Вторият присъствен етап на тазгодишното девето издание на Националния конкурс „Песенна палитра“ ще се проведе в града на Левски на 25 февруари. Организатори на форума са Община град Карлово и СНЦ „Арт палитра“.